Известие

Collapse
No announcement yet.

Оправих запалването, но се появи друг проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оправих запалването, но се появи друг проблем

Здравейте, колеги. Пускам нова тема, за да споделя новия проблем. Смених ЕКУ-то и имобилайзера, и лампата CODE изчезна, но колата върти но не запали. Майсторът който ги сменя свали капака на двигателя и изкара свещите, след което пак ги сложихме. След това извадихме маркуча, който впръсква гориво. Проверява и релетата, но колата пак не палеше. В крайна сметка след като завих гайките на ЕКУ-то колата запали, явно проблемът е бил там. Сега въпросът е че колата на първа и втора няма мощност. Натискам педала на газта, но колата не върви. Едвам тръгвам от светофар. На диагностиката май показа ламбда сонда. Може ли проблема да е от това, че махахме свещите? Преди не съм имал проблем със загуба на мощност. Може ли проблема да е в новото ЕКУ?

Това ми звучи на нещо дето не може да получи категорично обяснение тук, във форум......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ходиш при грешния майстор.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Варианти-много.
        Качествени сервизи-малко !
        По принцип,акое ламбда сондтата трябва да имаш загуба на мощност и сравнителен голям разход на гориво.
        Може пък и да е от задръстен катализатор (малко вероятно)
        Виж да смениш филтри милтри,масло...общо взето виж,ако не си сменял отдавна консуматви,го напрви !

Наздраве и със здраве ! ! !
        Не следвай път - върви, където няма път и остави следа
        Рено Лагуна 1.8 1996 95hp
        Алфа Ромео 156 1.8 144hp(или нещо от тоя сорт беше)

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Ходиш при грешния майстор.
          аз съм грешния маистор и като не си запознат с проблема на колата не ръси акъл.от такива дето ръсят акъл на момчето са му изгорили компа.колата няма мощност защото на 90 градуса загрял мотор през задното гърне излизат хладни газове и смърди на гадно от запушения катализатор.а ланда сондата не реагира въобще,да не говорим че степ мотора не му е добре клати постояно оборотите.
          SPRINTAUTO service
          0893277773

Comment

Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщение
            аз съм грешния маистор и като не си запознат с проблема на колата не ръси акъл.от такива дето ръсят акъл на момчето са му изгорили компа.колата няма мощност защото на 90 градуса загрял мотор през задното гърне излизат хладни газове и смърди на гадно от запушения катализатор.а ланда сондата не реагира въобще,да не говорим че степ мотора не му е добре клати постояно оборотите.
            Ами като гледам на колегата не му добре колата все още. Това с хладните газове пък е супер несериозно. И на какво гадно смърди по-точно?

От клатенето съдиш, че не му е добре и моторчето което не е "степ мотор" всъщност.

Когато аз се съмнявам в катализатора го откачам и тръгвам да карам без него. Преди това поглеждам през него да видя как са нещата. С ламбдата е същото. Като не баца направо я откачам.

Това за да докажа на клиента, че наистина проблема е там, за да не пита после по форумите "ма що така... бях на майстор пък колата не върви... той бута свещите.. дали е объркал нещо...". Загубил си доверие просто.

Сега понеже само с мен не си се заяждал в този форум. По-добре не почвай! Няма да ти реагирам.

Comment

[QUOTE=ФЕРАРИСТ;672594]Това ми звучи на нещо дето не може да получи категорично обяснение тук, във форум......[/QUOTE ники обяснение има колегата си кара колата в някакъв сервиз защото не изгася ,кода, и колата не пали.след това я взима запалена и всичко ок. но пак светва ключето и отива при ключар да махне имобилаизера,но тои прецаква компютъра и колата отива до тях на въже. от там на мен ми звъняха няколко човека за компютър,на единият не можах да откажа,че е много мои човек и реших след като затворя сервиза да отида с мои комплект комп+имобилаизер+ключ които ползвам за такива случаи.отидох до колата на един паркинг в бургас в 20.00 сложих компа без да завия гаиките отгоре ,сложих имобилаизера и завъртам да паля но не ще само припалва малко и гасне,проверих гориво свещи всичко ок и без диагностика бях до там предположих че е хол дачик и му казах да ми я докара в сервиза да направим диагностика.и тръгнах след малко ми звани собственика завил гаиките на компа и запалила. ок. днес и правя диагностика и ландата дава грешка и не се трие,след което забелязах че от гърнето не излизат изгорелите газове както трябва а много леко и смърди на гадно. след което го изпратих да си махне катализатора.та тва е по колата обяснение има.Чао и поздрави
              КОГА ЩЕ СЕДНЕМ С ТЕБ НА ПО БИРА,
              SPRINTAUTO service
              0893277773

Comment

Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщение
                ники обяснение има колегата си кара колата в някакъв сервиз
                Е то е ясно че има, имах впредвид че може да му се даде такова каквото би му дал човек дето има контакт с колата, а не като постави общо нещата във форум, дето никой не знае всичките тия обстоятелства дето ти изброи.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аве аз я знам тая история ма немоа разбера как колата преди да се скапе имобилайзера си върви пък после се запушил катализатора
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И аз това щях да питам ма рекох да не се заяждам.

Comment

Working...
                    X