Здравейте, колеги. Пускам нова тема, за да споделя новия проблем. Смених ЕКУ-то и имобилайзера, и лампата CODE изчезна, но колата върти но не запали. Майсторът който ги сменя свали капака на двигателя и изкара свещите, след което пак ги сложихме. След това извадихме маркуча, който впръсква гориво. Проверява и релетата, но колата пак не палеше. В крайна сметка след като завих гайките на ЕКУ-то колата запали, явно проблемът е бил там. Сега въпросът е че колата на първа и втора няма мощност. Натискам педала на газта, но колата не върви. Едвам тръгвам от светофар. На диагностиката май показа ламбда сонда. Може ли проблема да е от това, че махахме свещите? Преди не съм имал проблем със загуба на мощност. Може ли проблема да е в новото ЕКУ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Оправих запалването, но се появи друг проблем
Collapse
X
-
Това ми звучи на нещо дето не може да получи категорично обяснение тук, във форум......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
-
Варианти-много.
Качествени сервизи-малко !
По принцип,акое ламбда сондтата трябва да имаш загуба на мощност и сравнителен голям разход на гориво.
Може пък и да е от задръстен катализатор (малко вероятно)
Виж да смениш филтри милтри,масло...общо взето виж,ако не си сменял отдавна консуматви,го напрви !
Наздраве и със здраве ! ! !
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеХодиш при грешния майстор.SPRINTAUTO service
0893277773
Comment
-
Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщениеаз съм грешния маистор и като не си запознат с проблема на колата не ръси акъл.от такива дето ръсят акъл на момчето са му изгорили компа.колата няма мощност защото на 90 градуса загрял мотор през задното гърне излизат хладни газове и смърди на гадно от запушения катализатор.а ланда сондата не реагира въобще,да не говорим че степ мотора не му е добре клати постояно оборотите.
От клатенето съдиш, че не му е добре и моторчето което не е "степ мотор" всъщност.
Когато аз се съмнявам в катализатора го откачам и тръгвам да карам без него. Преди това поглеждам през него да видя как са нещата. С ламбдата е същото. Като не баца направо я откачам.
Това за да докажа на клиента, че наистина проблема е там, за да не пита после по форумите "ма що така... бях на майстор пък колата не върви... той бута свещите.. дали е объркал нещо...". Загубил си доверие просто.
Сега понеже само с мен не си се заяждал в този форум. По-добре не почвай! Няма да ти реагирам.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
[QUOTE=ФЕРАРИСТ;672594]Това ми звучи на нещо дето не може да получи категорично обяснение тук, във форум......[/QUOTE ники обяснение има колегата си кара колата в някакъв сервиз защото не изгася ,кода, и колата не пали.след това я взима запалена и всичко ок. но пак светва ключето и отива при ключар да махне имобилаизера,но тои прецаква компютъра и колата отива до тях на въже. от там на мен ми звъняха няколко човека за компютър,на единият не можах да откажа,че е много мои човек и реших след като затворя сервиза да отида с мои комплект комп+имобилаизер+ключ които ползвам за такива случаи.отидох до колата на един паркинг в бургас в 20.00 сложих компа без да завия гаиките отгоре ,сложих имобилаизера и завъртам да паля но не ще само припалва малко и гасне,проверих гориво свещи всичко ок и без диагностика бях до там предположих че е хол дачик и му казах да ми я докара в сервиза да направим диагностика.и тръгнах след малко ми звани собственика завил гаиките на компа и запалила. ок. днес и правя диагностика и ландата дава грешка и не се трие,след което забелязах че от гърнето не излизат изгорелите газове както трябва а много леко и смърди на гадно. след което го изпратих да си махне катализатора.та тва е по колата обяснение има.Чао и поздрави
КОГА ЩЕ СЕДНЕМ С ТЕБ НА ПО БИРА,SPRINTAUTO service
0893277773
Comment
-
Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщениеники обяснение има колегата си кара колата в някакъв сервиз"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Аве аз я знам тая история ма немоа разбера как колата преди да се скапе имобилайзера си върви пък после се запушил катализатора0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
И аз това щях да питам ма рекох да не се заяждам.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment